De pandemie heeft ons dagelijks leven drastisch veranderd, waaronder de manier waarop we sporten en actief blijven. Met sportscholen en sportclubs die gesloten zijn en beperkte buitenactiviteiten, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven en actief te blijven. In dit artikel zullen we enkele tips delen over hoe je fit kunt blijven tijdens de lockdown.

Maak gebruik van online workouts

Een van de meest toegankelijke manieren om actief te blijven tijdens de lockdown is door gebruik te maken van online workouts. Er zijn talloze gratis en betaalde opties beschikbaar op platforms zoals YouTube en fitness-apps. Van yoga tot HIIT-training, er is voor elk wat wils.

Het voordeel van online workouts is dat je ze kunt volgen vanuit het comfort van je eigen huis en op elk moment van de dag. Het is ook een geweldige manier om nieuwe workouts te ontdekken en te experimenteren met verschillende activiteiten.

Ga wandelen of hardlopen

Wandelen en hardlopen zijn geweldige opties om fit te blijven tijdens de lockdown. Niet alleen zijn ze gratis, maar ze kunnen ook worden gedaan terwijl je je aan de social distancing-regels houdt. Bovendien is het een geweldige manier om even buiten te zijn en wat frisse lucht te krijgen.

Als je gaat wandelen of hardlopen, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben, zoals een goed paar schoenen en kleding die geschikt is voor het weer. Het is ook een goed idee om een ​​route te plannen en ervoor te zorgen dat je veilig blijft.

Probeer nieuwe activiteiten

Tijdens de lockdown is het een goed moment om nieuwe activiteiten te proberen. Als je bijvoorbeeld altijd al wilde leren dansen, waarom probeer je dan niet een online dansles? Of als je geïnteresseerd bent in vechtsporten, waarom probeer je dan niet thuis te trainen met een online trainingsprogramma?

Door nieuwe activiteiten te proberen, blijf je gemotiveerd en geïnspireerd om actief te blijven. Het kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf uit te dagen.

Maak een routine

Het is gemakkelijk om in de val te trappen van het niet sporten tijdens de lockdown. Het is daarom belangrijk om een ​​routine te creëren en je eraan te houden. Plan elke dag tijd in voor een activiteit, of het nu een online workout is, een wandeling of een andere vorm van lichaamsbeweging.

Door een routine te hebben, maak je sporten een onderdeel van je dagelijkse leven en wordt het gemakkelijker om het vol te houden. Het is ook een geweldige manier om structuur aan te brengen in je dagelijkse leven tijdens de lockdown.

Maak het leuk

Als sporten niet leuk is, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Het is daarom belangrijk om activiteiten te vinden die je leuk vindt en die je energie geven. Of het nu gaat om dansen, wandelen in de natuur of krachttraining, zoek iets waar je van geniet en maak er een gewoonte van.

Een andere manier om sporten leuk te maken is door het samen met anderen te doen. Als je een partner, gezinslid of huisgenoot hebt waarmee je kunt sporten, kan dit de motivatie vergroten en het een stuk leuker maken. Je kunt ook online sportuitdagingen organiseren met vrienden en familie om elkaar te stimuleren en te motiveren.

Eet gezond

Een gezonde voeding is net zo belangrijk als lichaamsbeweging als het gaat om fit blijven tijdens de lockdown. Door gezond te eten, krijg je de juiste voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren en te herstellen na het sporten.

Probeer een gebalanceerd dieet te volgen met veel groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Vermijd suikerhoudende en bewerkte voedingsmiddelen die weinig voedingswaarde hebben en je energie kunnen doen dalen.